sluizenarrangement

IJmuiden heeft een uniek waterbouwkundig werk: de grootste sluis ter wereld. Deze indrukwekkende sluis is op 26 januari 2022 door Koning Willem Alexander geopend en is de vijfde sluis in het sluizencomplex IJmuiden, tussen de Middensluis en de Noordersluis . Een bijzonder technisch hoogstandje want tijdens de bouw waren de vier bestaande sluizen volop in bedrijf.
Maak kennis met de geschiedenis van het Noordzeekanaal, het sluizencomplex en de nieuwe Zeesluis met onderstaand sluizenarrangement.

Dit arrangement is ook als fietsarrangement te boeken, waarbij je, in plaats van de presentatie, onder begeleiding van een fietsgids over het sluizencomplex fietst. Meer informatie vindt u hier.

PROGRAMMA SLUIZENARRANGEMENT
dit arrangement is te boeken voor groepen van 8 tot 45 personen

10.00 uur ontvangst in het Zee- en Havenmuseum IJmuiden met koffie en een sluisje (gebakje) 

10.45 uur film over de geschiedenis van het Noordzeekanaal gevolgd door een rondleiding door een gedeelte van het museum

12.00 uur vertrek naar lunchlocatie  

13.30 uur vertrek lunchlocatie voor sluizenrondleiding

16.00 uur einde programma

 

 € 34,- per persoon

U kunt dit arrangement hier boeken of informatie vragen.

Dit arrangement is inclusief:
– entree Zee- en Havenmuseum
– film en rondleiding in het Zee- en Havenmuseum
– presentatie en rondleiding over sluizencomplex IJmuiden
– koffie met een ‘sluisje’ (gebakje)
– lunch bestaande uit: soep van de dag, broodje kroket, broodje gezond en een consumptie.
Exclusief vervoer naar, van en tussen de locaties.

Het is mogelijk om het programma aan te passen aan uw wensen. Wij maken dan graag een aangepast vrijblijvend voorstel, u kunt dit in het sluizenarrangementformulier aangeven. Dit arrangement kan geboekt worden voor een groep vanaf 8 tot 45 personen. Bij een kleinere groep wordt de totaalprijs voor 8 personen gerekend. Voor een grotere groep maken wij graag een aangepast vrijblijvend voorstel.